Juhtkiri: musta hobust polegi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Nüüdseks oleme siis sealmaal, et kõik kohalikud poliitilised jõud on oma Rakvere linnapeakandidaadi välja hüüdnud.

Aga enne kui nimede juurde läheme, on huvitav heita pilk sellele, kuidas kandidaate esitleti.

Esimesena hüüdis oma linnapeakandidaadi välja reformierakond, tehes seda lihtsalt pressiteatena. Lisaks saatsid reformikad lisateateid, kus toodi rühmiti välja nimesid, olgu siis tuntud majandus- või kultuuritegelaste omi.

Järgmisena kuulutas oma linnapeakandidaadi välja keskerakond, korraldades selleks Keskväljakul infotunni. Kohal oli mitu keskerakonda kuuluvat riigikogu liiget, mõned huvilised, rohelises telgis pakuti teed ja kooki ning jagati õhupalle.

Nimed erilist üllatust ei paku. Ponnistusi jätkab nii linnapea Mihkel Juhkami (IRL) kui ka abilinnapea Kairit Pihlak (SDE). Samuti on juba ammu läbi kumanud maavanem Marko Tormi soov proovida kätt linnapeana.

Edasi teatas oma linnapeakandidaadi nime EKRE, kes korraldas samuti esitluse enda kontoris kunagise Maapanga hoones. Lisaks oma loosungite mahahõiskamisele oli EKRE-l fookuses Rakvere ajalugu.

Vahepeal saatsid oma linnapeakandidaadi nime laiali ka sotsid, tehes seda lakoonilise pressiteatega.

Viimaks tuli oma nimega lagedale IRL, kes korraldas linnavolikogu saalis uhke esitluse, kus sõna sai ka erakonna esimees ning kohale tulnud erakonnaliikmetele pakuti veini ja suupisteid. Ja kui EKRE vaatas linna minevikku, siis IRL tutvustas plaane.

Nimed erilist üllatust ei paku. Ponnistusi jätkab nii linnapea Mihkel Juhkami (IRL) kui ka abilinnapea Kairit Pihlak (SDE). Samuti on juba ammu läbi kumanud maavanem Marko Tormi soov proovida kätt linnapeana, sest maavalitsused kaotatakse ja abilinnapea ametit pidanuna on tal selle aparaadiga kokkupuude juba varasemast ajast.

Kui EKRE otsustas kohalikel valimistel kaasa lüüa, siis oli kohe selge ka see, et nende esinumbriks saab aktiivne Anti Poolamets.

Uus nimi oli vaid keskerakonna välja käidud Triin Varek, kelle isa on küll tuntud poliitik, kuid kes ise pole seni poliitikaga kokku puutunud.

Linnapeakandidaadina näeb end kindlasti ka valimisliiduga sügisele vastu minev Andres Jaadla, kes on endine linnapea, kuid kelle nimi on nüüdseks käinud läbi mitme partei nimekirjast. Nagu näeme, musta hobust polegi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles