Seitsme kuuga hukkus tööõnnetuse tõttu üks inimene

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööõnnetusterohkeim on olnud metalltoodete tootmine.
Tööõnnetusterohkeim on olnud metalltoodete tootmine. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Selle aasta esimese seitsme kuuga hukkus tööõnnetuse tõttu üks inimene, mis on 94 protsenti vähem kui möödunud aasta samal perioodil, mil oma elu kaotas töö käigus 17 inimest.

Selle aasta esimese seitsme kuuga on Eestis registreeritud 2935 tööõnnetust. Neist 2264 on kerged ja 670 rasked. Üks tööõnnetus lõppes töötaja surmaga. Eelmisel aastal samal ajal registreeriti 2943 tööõnnetust, millest kergeid oli 2346, raskeid 580 ning 17 inimest hukkus, teatas tööinspektsioon.

Valdkondadest on sel aastal tööõnnetusterohkeim olnud metallitoodete tootmine, millele järgnes riigikaitse ning kaubandus. Turvalisim töövaldkond oli kalandus, kus ei registreeritud ühtegi õnnetust.

Töötaja surmaga lõppes esimesel poolaastal üks tööõnnetus, millele augustis lisandus paraku ka teine. Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu märkis, et surmaga lõppenud tööõnnetusi on oluliselt vähem, ent registreeriti kaheksa juhtumit, kus töötaja suri terviserikke tagajärjel. Kõik tööl terviserikke tõttu surnud olid üle 60-aastased mehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles