Kärureklaami puhul jäid linna käed lühikeseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaakuse käru peal olev plakat on välimuselt poliitreklaam, kuid juriidiliselt sõiduki omaniku kutsetegevusega seotud abivahend.
Jaakuse käru peal olev plakat on välimuselt poliitreklaam, kuid juriidiliselt sõiduki omaniku kutsetegevusega seotud abivahend. Foto: Meelis Meilbaum

Valimisliidus Rakvere Heaks! eelolevateks kohalike omavalitsuste volikogu valimisteks valmistuv Allan Jaakus seljatas Rakvere linnavalitsuse ja taotleb nüüd politseilt luba, et saaks oma sõiduauto järelkärule pandud plakatiga ringi sõita ka pärast 11. septembrit, kuigi sellest kuupäevast on poliitiline välireklaam keelatud.

Paar nädalat tagasi sai Jaakus Rakvere linnavalitsuse järelevalveametnikult ettekirjutuse, et ta ei tohi oma sõiduki järelkärul veetava plakatiga ringi sõita. Ettekirjutus tugines asjaolule, et Jaakuse sõiduk koos järelkäruga takistas kesklinnas ostukeskuse Tsentrum ees parklas seistes liiklust. Ka ületasid plakati mõõtmed linnavõimude kehtestatud normi, millest suurema plakati avalikus ruumis kasutamine peab olema kooskõlastatud linnavalitsusega.

Jaakus katkestas sõidud, kuid tuginedes varasemale tuntud poliitiku Artur Talviku kohtuasjale, esitas järelepärimise vabariigi valimiskomisjonile. Jaakuse sõnul vastati sealt, et poliitilise välireklaamiga tegeleb enne 11. septembrit kohalik omavalitsus, hiljem politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles