Õpetajad maakonnas põhiliselt olemas

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolini on vähem kui kolm nädalat. Õpilased naudivad veel koolivaheaega, õpetajad hakkavad tasapisi valmistuma õppeaastaks. Õnneks koolidesse pedagooge jagub.
Koolini on vähem kui kolm nädalat. Õpilased naudivad veel koolivaheaega, õpetajad hakkavad tasapisi valmistuma õppeaastaks. Õnneks koolidesse pedagooge jagub. Foto: Marianne Loorents

Kooliaasta lähenemine tõstatab taas tavapärased hariduselu puudutavad küsimused, kuid Lääne-Virumaad vähemasti üks neist ei vaeva: õpetajad on laias laastus olemas.

Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhi Aivi Musta sõnul on põhikoolides ja gümnaasiumides kaadri täituvus täiesti rahuldav, kuigi leidub koole, kus mõni õpetajakoht veel täitmist vajab. Küsimusele, kuidas sobitub Lääne-Virumaa hetkeolukord kogu riigi konteksti, vastas Must, et midagi kõikehõlmavat ja absoluutset väita on raske.

“Tallinnas tundub olevat näiteks klassiõpetajate defitsiit. Seevastu väljaspool pealinna on Harjumaal mistahes õpetajaid leida väga keeruline. Ja Tartus polevat mingeid probleeme, kuulutuse peale tulevat kuus või seitse kandidaati, saab valida,” rääkis Must. Kuigi ta tunnistas, et täielik ülevaade Lääne-Viru koolidest temani ei jõua, näib siiski, et koolidesse vajalikud õpetajad leitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles