Juhtkiri: uus hitt – Jaakuse kärud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Virumaa Teataja.
Ajaleht Virumaa Teataja. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Küllap mäletavad paljud valimisaastaid, mil pärast poliitilise välireklaami keelamist on läinud lahti tants ja tagaajamine. Nutikamad on üritanud oma näolapi kaupluste seintele riputada. Ja siis lähebki vaidlusteks, isegi kohtuvaidlusteks, kas see riputis paistab õue, kas see on äratuntav ja nii edasi.

Valimisliitlane Allan Jaakus näikse olevat probleemile lahenduse leidnud.

Just poliitik, sest Jaakus nimetab oma kutsetegevuseks poliitilist karjääri. Kutsetegevusega seotud vidinaid aga võib sõidukitel kasutada.

Keegi ei ütle ju ühtegi halba sõna, kui näiteks kinnisvaramaakler paneb, nagu nende tsunftile omane, usaldusväärsusest pakatava naeratuse mõnele sõidukile.

Asi on antud lahenda­miseks piirkonna­politseinikule. Ja tema otsustada on nüüd, kas Jaakuse kärud ei vura mitte ainult Rakveres, vaid üle riigi linnades ja valdades.

Jaakus on idee kopeerinud tuntud poliitiku Artur Talviku kohtukaasusest, kuid seda pisut laiendanud ja pannud oma portree järelkärule.

Kuigi seal on eelolevatel kohalike omavalitsuste volikogu valimistel osaleva valimisliidu nimi, on see ju igati loomulik abivahendi osis, kui kutsetegevuseks on poliitiline karjäär.

Kui järelkäru on sõiduki taga, siis moodustavad nad ühtse terviku. Seega pole vahet, kas portree on uksel, aknal või järelkärul. See pole reklaam, vaid kutsetegevusega seotud abivahend.

See asjaolu annab Jaakusele võimaluse kasutada järelkärule kinnitatud plakatit ka pärast 11. septembrit.

Poliitilise välireklaamiga tegeleb enne 11. septembrit kohalik omavalitsus, pärast politsei. Nupukas mees ongi esitanud politseile järelepärimise, kas ta võib oma spetsiifilise käruga kimada ka pärast 11. septembrit.

Asi on antud lahendamiseks piirkonnapolitseinikule. Ja tema otsustada on nüüd, kas Jaakuse kärud ei vura mitte ainult Rakveres, vaid üle riigi linnades ja valdades.

Ida prefektuurist öeldi, et politsei otsus avaldatakse 25. augustil mundrikandjate kodulehel politsei.ee. Seega on see kõigile huvilistele kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles