Lapsed hakkavad taskuraha saama enamasti seitsmendast eluaastast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Lapsed hakkavad taskuraha saama reeglina alates seitsmendast eluaastast, selgus neljapäeval tutvustatavast Swedbanki rahaasjade teabekeskuse uuringust.

"Uuringust selgus, et regulaarselt hakatakse lastele taskuraha andma alates seitsmendast eluaastast ja see regulaarsus kestab kuni 19. eluaastani," kommenteeris uuringutulemusi rahaasjade teabekeskuse juht Kati Voomets.

"Samas ligi 80 protsenti Eesti peredest ei ole enne taskuraha andmist lastele põhjalikult ja süsteemselt selgitanud, kuidas rahaga ümber käia," lisas Voomets. 

Laste taskuraha uuringu eesmärk oli välja selgitada lastevanemate hoiakuid ja suhtumist taskurahasse. Uuringust selgus, kui palju ja mille eest antakse lastele taskuraha, mille jaoks lapsed seda kasutavad ning kui palju kodudes rahateemadel arutatakse. Uuringu tegi Spinter Research ning selles osales 1003 lapsevanemat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles