Viru Haigla Tapal ootab kiropraktiku vastuvõtule

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiropraktik vabastab mõnelgi juhul valust.
Kiropraktik vabastab mõnelgi juhul valust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme võtab Tapal Viru Haiglas soovijaid vastu hiljuti Hispaanias viieaastase õppe järel kiropraktika erialal kõrghariduse omandanud kiropraktika arst Kersti Kukk, kel on kaheaastane kogemus üliõpilaskliinikus.

Kiropraktik on arst, kes korrigeerib selgroolülide paiknevust. Kiropraktika eesmärk ei ole ravida kindlat organit, vaid korrigeerida selja- ja peaaju omavahelist kommunikatsiooni. Tänu sellele kaovad tänapäeval tavaliseks muutunud pea- ja seljavalud ning võivad paraneda muud vaevused, millega ei osata tihti kiropraktilist ravi seostada (näiteks kusepidamatus, kõhukinnisus, niinimetatud sipelgad kätes-jalgades jne).

Regulaarse kiropraktilise ravi puhul on võimalik aeglustada või mõningatel juhtudel isegi peatada degeneratiivne protsess ning nautida valuvaba ja parema kvaliteediga pensionäripõlve.

Kiropraktiline korrigeerimine on väga efektiivne. Erinevate uurimuste järgi on kiropraktiline ravi kroonilise alaseljavalu vastu efektiivsem kui meditsiiniline ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles