Viimased! Rakverel on riigigümnaasiumi asukoha otsus tegemata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuhu tuleb Rakveres riigigümnaasium? Praegu on volikogu algatanud detailplaneeringu uue maja ehitamiseks Rakvere gümnaasiumi esisele ringteele.
Kuhu tuleb Rakveres riigigümnaasium? Praegu on volikogu algatanud detailplaneeringu uue maja ehitamiseks Rakvere gümnaasiumi esisele ringteele. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere ja Kuressaare olid viimased riigigümnaasiumi asjus hoogu võtvad linnad. Eelmisel nädalal tehti mere taga otsus: riigigümnaasium tuleb vanasse koolimajja. Rakvere volikogu on algatanud detailplaneeringu, mille järgi peaks moodne maja kerkima ringteele, aga kindel otsus puudub.

Kui jaanuaris käis haridus- ja teadusminister Mailis Reps visiidil Rakveres, allkirjastati linnapea Mihkel Juhkamiga ühiste kavatsuste kokkulepe. Kuressaare sõlmis selle kaks kuud hiljem. Volikogudel läks nüüd kiireks – kuna raha koolide loomiseks ja uuendamiseks saab küsida vaid oktoobrini, on tarvis pingutada.

Kui ministeerium tegi mullu mais ettepaneku alustada riigigümnaasiumi rajamist Rakverre, peeti mitu arutelu tolle vajalikkusest. Koolides toimusid ka lastevanematele suunatud mõttevahetused, kus räägiti peamiselt riigigümnaasiumi heast haridusest, asukoha asja lubati arutada hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles