Rakveres näeb esimest korda ratastoolitennist

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Villiste
Viljar Villiste Foto: Eesti Tennise Liit

Eeloleval pühapäeval toimub Rakveres esimest korda ratastoolitennise turniir, mille laiem eesmärk on lisaks võistlusmomendile kohalike liikumiserivajadusega inimeste tegevusse kaasamine.

Rakvere Cupi nime kandev võistlus algab Aqva spordikeskuses kell 10. Võistlust korraldav Eesti Invaspordi Liit kutsub kõiki ratastoolis liikujaid ja teisi liikumiserivajadusega inimesi osalema või lihtsalt alaga tutvuma.

"Kuigi tegemist on spordivõistlusega, et selgitada piirkonna parimad, on sellel ka laiem eesmärk: tuua kohalikke Rakvere ja lähikonna liikumispuudega inimesi rohkem spordi juurde," lausus turniiri kaaskorraldaja Margita Tuulik. "Oleme oma töös kogenud, et paljud liikumispuudega inimesed veedavad oma päevad kinniste seinte vahel teadmata, kuivõrd lihtsaid ja tõeliselt toredaid võimalusi neile tegelikult Eestis on. Nii on meie eesmärk ka Rakveres tutvustada, mis on ratastoolitennis ja et seda saavad mängida nii need, kes kasutavad igapäevaseks liikumiseks ratastooli, kui ka need, kellel on lihtsalt liikumine raskendatud ja seetõttu näiteks tavatennist mängida ei saa."

Turniiril osaleb valitsev Eesti meister ratastoolitennises Viljar Villiste, kes kuulub ka maailma saja parima mängija hulka. Teiste hulgas pakuvad turniiril konkurentsi kaks Rakvere mängijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles