Nädala kaja: spiraalkartulite kioski ees

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Erakogu

Suvi Käsmus 2001. Eesti–Soome luulesillale saabunud soome kirjanikud Timo Malmi ja Jusa Peltoniemi näitavad leitud seene peal, kuidas kuuluvad ühte Eesti ja Soome. Timo Malmi vaimukas monoloog seene näitel on umbes selline: vaadake, selle seene jala kõverus ei vasta EL-i direktiividele ning see võib osutuda takistuseks sinna pääsemisel.

Abi pole ka Šveitsi päritolu Victornoxi noast, millega ma selle seene pooleks teen, sest Šveits ei kuulu niikuinii euroliitu. See nuga on pigem kui Damoklese mõõk ja see pool seent sümboliseerib Eestit ning teine pool Soomet.

Nüüd, 16 aastat hiljem toimus Käsmus folgifestival, mis pühendatud Soomele, õieti tema sajandale sünnipäevale. Lisaks sellele, et kõikjal võis kohata Soome lipukesi, oli kohal mitu Soome artisti ning külastajategi seas võis näha tavapärasest enam soomlasi kuni president Tarja Halonenini ja muumi­trollideni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles