Tromb viis Põdrusel sotsiaalmajalt osa katusest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 17 paiku viis Haljala vallas Põdrusel tuuseldanud tugev torm kaheteistkümne korteriga sotsiaalmajalt minema suure osa katusest.

"Õnneks ma ise sellel hetkel kodus ei viibinud, aga avanenud vaatepilt oli olnud väga jube," ütles sotsiaalmaja esimesel korrusel elav Kalev. "Täitsa uus katus, alles kaks aastat tagasi pandud. Võttis selle nagu pusle."

Mööda maanteed ootamatult lähenenud tromb murdis tema sõnutsi esmalt pooleks paarsada meetrit eemal maantee servas kasvanud suure puu ja võttis seejärel möödaminnes ette ka sotsiaalmaja katuse kõige suurema, keskmise osa, visates selle ühes tükis koos sarikatega maja taha garaaži peale.

"Tulin just ämma juurest. Päästa ei olnud enam midagi," lisas Kalev. "Need, kes kodudes siin olid, ütlesid, et pole elu sees sellist tormi näinud, kui sellel hetkel oli. See oli ainult üks hetk ja katus kadus."

Sotsiaalmaja teise korruse elanik Nona, kes trombi saabudes üritas parasjagu akent kinni sikutada, pahandas omakorda katusemeistrite tegevuse peale, kes tema hinnangul ei teinud paar aastat tagasi oma tööd sugugi korrektselt. "Ainult istusid seal üleval ja napsutasid," tähendas naine. "Kogu aeg olid täis ja selline la-la-la käis. Mida nad seal toimetasid, on nüüd hästi selle maha sadanud katuse näitel näha. Ma pidin peaaegu ära minestama."

Kalev märkis omakorda, et majal on üleüldse kehv aura, sest päästjad on seal aastate jooksul käinud ka neli korda korteripõlenguid kustutamas.

Hetkel Pärnus puhkav Haljala vallavalitsuse majandusspetsialist Marko Teiva ütles, et kogu sotsiaalmaja koos korteritega on kindlustatud ning ehitusbrigaad asub Põdrusel tööle esmaspäeval. "Kõik saab korda," lohutas ta murelikke sotsiaalmaja elanikke.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles