Kohtla-Järve gümnaasiumi hoone arhitektuurivõistluse võitis BOA OÜ

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve gümnaasiumi hoone arhitektuurivõistluse võidutöö.
Kohtla-Järve gümnaasiumi hoone arhitektuurivõistluse võidutöö. Foto: Internet

Kohtla-Järve gümnaasiumi hoone arhitektuurivõistluse võitis arhitektuuribüroo BOA OÜ ideelahendusega "Vinkel", millele järgneb väljakuulutamiseta hankemenetlus projekteerimistööde võitjalt maksimaalse maksumusega 189 000 eurot.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, Kohtla-Järve linnavalitsuse ning Eesti Arhitektide Liiduga kuulutas 21. augusti õhtupoolikul välja Kohtla-Järve riigigümnaasiumi tulevase hoone arhitektuurivõistluse tulemused, teatas RKAS.

Konkursile laekunud neljateistkümne kavandi hulgast tunnistati esikoha vääriliseks arhitektuuribüroo BOA OÜ ideelahendus märgusõnaga "Vinkel", mille autorid on Margus Soonets, Jürgen Lepper, Anto Savi ja Maiu Hirtentreu. Esikohale oli määratud 18 000-eurosest preemiafondist 6500 eurot.

Järgmisena korraldatakse väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlus projekteerimistööde tellimiseks ideekonkursi võitjalt. Projekteerimistööde maksimaalne maksumus on 189 375 eurot. Summadele lisandub käibemaks.

Žürii hinnangul on kavand "Vinkel" arhitektuurselt heal tasemel, lihtne ja loogiline lahendus, mis arvestab piirkonda. Kahekorruseline hoonemaht on kompaktne ja ehituslikult realistlik, märkis žürii.

Konkursile esitati 14 tööd, osalejate pakutud lahendused pidid olema mugavad, funktsionaalsed, energiasäästlikud ning madalate ekspluatatsioonikuludega. Lisaks peab uue koolimaja arhitektuur motiveerima gümnaasiumiõppureid loovusele ja õppetööle ning sobituma linna miljööga.

Teise koha vääriliseks tunnistati OÜ AB Kontekst töö pealkirjaga "Kukeke", mille autorid on Karli Luik, Johan Tali, Kristian Taaksalu, Liina Soosaar.

Kolmanda koha vääriliseks tunnistati kaks võistlustööd. b210 OÜ ideelahendus "Tuum", mille autoriteks on Aet Ader, Mari Hunt, Kadri Klementi, Karin Tõugu, Mari Möldre, Nele Shverns, Maili Tannenberg ja Arvi Anderson ning Kuu OÜ kavand "Hommik", mille autorid on Joel Kopli, Juhan Rohtla, Koit Ojaliiv, Liis Juuse ja Ulla Katariina Alla.

Lisaks anti välja ergutuspreemia Tempt OÜ esitatud ideelahenduse "Triangulum" eest, mille autorid on Taavi Kuningas, Diana Taalfeld ja Mihkel Urmet.

Ideekonkursi preemiafond on kokku 18 000 eurot, mis jaguneb järgmiselt: esikoht 6500 eurot, teine 4500 eurot, mõlema kolmanda koha suurus 2500 eurot ja ergutuspreemia suurusega 2000 eurot.

252 õpilasele kavandatav õppehoone on kavas ehitada Kohtla-Järve linna Pärna tänava 471 kinnistule olemasoleva hoonestuse asemele. Planeeritava koolihoone netopind on ligi 2500 ruutmeetrit. Õppehoone on plaanis avada 2019. aasta sügisel.

Kohtla-Järve riigigümnaasiumi õppehoone rajamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles