Kaubandus-tööstuskoda: Eesti kauba eksport Poola võiks olla suurem

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubandus-tööstuskoda. Pilt on illustratiivne.
Kaubandus-tööstuskoda. Pilt on illustratiivne. Foto: Internet

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja hinnangul on Eesti ettevõtted Poola ekspordi sihtturgu seni pigem vähe kasutanud. Siiski on Poolal mitu eelist, miks seda riiki oma uue ekspordituruna kaaluda.

“Kuigi Kesk-Euroopa riigid nagu Poola ja Austria asuvad Eestile võrdlemisi lähedal, pole Eesti ettevõtted neid seni olulisteks ekspordiriikideks pidanud. Leiame, et Kesk-Euroopa on üks parimaid võimalusi, kuidas oma haaret ka lääne poole laiendada,” kinnitas kaubandus-tööstuskoja teenuste direktor Piret Potisepp. “Just Poola on üks sellistest riikidest, mida Eesti ettevõtja võiks avastada ja mille võimalusi ära kasutada.”

Poolas tegutsevate Eesti ettevõtjate seas tehtud küsitlusest selgus, et Poola suunal eksportimisel on rohkesti eeliseid. “Peamise eelisena tõid ettevõtjad välja selle, et Poola on Eestile suhteliselt lähedal, umbes 1000 kilomeetrit, ja sealne turg on ligikaudu 38,3 miljoni tarbijaga, mis on Eestiga võrreldes märkimisväärne,” rääkis Poola saatkonna majandusnõunik Sven Mäses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles