Mööda ilma laiali pillutatud juured kohtusid Käsmus

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Dmitrii Arufriew, Yasmiin Raiend, Katrine Cecilie Munck ja Arpad Pomozi.
Vasakult: Dmitrii Arufriew, Yasmiin Raiend, Katrine Cecilie Munck ja Arpad Pomozi. Foto: Marianne Loorents

Suvisesse kaptenite külla laagrisse saabunud taanlanna, neiu Uus-Meremaalt ja noormehed Valgevenest ning Ungarist leidsid neid ühendava lüli – nad elavad küll maailma eri paigus, kuid nende juured on siinsamas Lääne-Virumaal.

Kõiki teid on siia Käsmu kokku toonud kõlava nimega projekt “Tagasi juurte juurde”. Millised on teie juured siin Eestis, milline on teie lugu?

Ungaris elav Arpad Pomozi (AP): Mul ei olnud vaja oma juuri otsida, olen neist teadlik, ma lihtsalt avastan oma päritolu kohta uusi asju. Olen Tartus sündinud, mu perekond on pärit Lääne-Virumaalt, aga mina olen suurema osa oma elust Ungaris elanud. Mu isa õpetas Tartu ülikoolis ungari keelt ja mu ema õppis seal – nii nad kohtusid. Paraku läks nõnda, et vaheldumisi Ungaris ja Eestis ühel hetkel enam õpetada ei saanud ja isal tuli teha otsus, millises riigis jätkata. Isa valis Ungari ja nii me perega sinna kolisime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles