Suhkrumaks ei vähenda laste ülekaalu

, Tallinna lastehaigla pediaater
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagle Suurorg
Lagle Suurorg Foto: Erakogu

Laste eluviisi muutmiseks ja ülekaalu vähendamiseks on vajalik individuaalne nõustamine ja tihe koostöö peredega. Laste tervislik eluviis peab algama imikueast, see aga nõuab vanemate õpetamist ja nõustamist ning regulaarset lapse toitumise ja liikumise hindamist. Tulemustest tuleb rääkida vanemaga ja vajadusel koos arutada, milliseid muutusi on vaja teha pere igapäevaelus.

Olen alati rääkinud, et kui on vaja muuta inimeste tervist, siis tuleb neid õpetada seda muutma. Suhkrumaks on praegu kehtestatud kolmes riigis, kuid laste kaalumuutusi selle meetme tõttu ei ole suudetud tõestada.

Maksustamine kui karistus ei toimi. Aastatel 1932–1934 katsetas Eesti juba magusamaksu kehtestamist. Maksustatud olid kompvekid, šokolaad, küpsised, koogid, tordid, marjaekstraktid, keedised ja muud magusad tooted. Rahva tervist see ei mõjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles