Loomakaitseorganisatsioonid kutsuvad toidutootjaid üles avalikustama tootmisvõtteid

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siga.
Siga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Loomakaitse Selts (ELS), Loomade Nimel, loomade eestkoste organisatsioon Loomus ja Nähtamatud Loomad on seisukohal, et elusate loomade prügina käitlemine on julm ning näitab üles erilist hoolimatust elusolendite suhtes.

Seltsi kinnitusel on Talleggi haudejaama juures prügikasti surema jäetud tibude juhtum EV loomakaitseseaduse jäme rikkumine ja leidnud ühiskonnas palju vastukaja.

Leiame, et inimesed peaksid üksikasjalikumalt teadma, millised on seosed intensiivpõllumajanduses peetavate loomade heaolu ja poest hangitava toote vahel, seisab ELS-i pressiteates.

"Meie ise valime oma toidu ning selle kasvatus- ja hukkamisviisid. Tarbijatena saame otsustada, kas eelistame suurfarmide või väiketalunike toodangut, kas vähendame või loobume lihast, munast, piimast. Ettevõtjad pakuvad seda, mida tarbijad soovivad, sest iga ost on tellimus järgmiseks samasuguseks," ütles Liisa-Indra Pajuste, ELSi kommunikatsiooni- ja turundusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles