Presidendilt said auhinna maakonna kolm kodu

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabariigi president Kersti Kaljulaid andis täna Valgas toimunud pidulikul sündmusel üle auhinnad tänavustele Eesti kaunimatele kodudele, meie maakonnas pälvisid tunnustuse kolm kodu.

Need olid Hinna Jõesma Pöörangu talu Tapa vallas, Külli ja Andres Tamme kodu Mõdrikul ning Viive ja Hanno Ruusalepa kodu Vihulas.

Kokku tunnustati 67 kodu, omavalitsust ja ettevõtet.

„Isepäistel eestlastel on väga erinevad omamoodi kodud. Ilugi on vaataja silmades,“ rääkis riigipea auhindu üle andes. „Kuid on alati üks ühine joon – kodu on tehtud südamest, armastusega, enda ja oma pere parima äranägemise järgi. Tunnustame neid, kelle tehtu kõnetab meid kõiki, paneb seisma, vaatama ja konkursile esitama. Meenutame seeläbi kõigile – maa ei lähe lille ise. Iga kultuurmaastik, iluaed või moonidega kirjatud viljapõld on kellegi armastusega tehtud raske töö. Selle töö tunnistamine ja tunnustamine kaitseb meid mõtlematute tallajate poriste jälgede eest nii otseses kui ka ülekantud tähenduses.“

Vabariigi president on Eesti Kodukaunistamise Ühenduse patroon. Ühendus korraldab igaaastast võistlust Kaunis Eesti Kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles