Nõuanne: Virumaa Teataja valimisreeglid eelolevateks kohalike omavalitsuste valimisteks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Meelis Meilbaum

Et valijal oleks kergem otsust langetada, pakub Virumaa Teataja kõigile erakondadele ja valimisliitudele võrdse võimaluse end ajalehes tutvustada.

Erapooletuse tagamiseks kehtestame valimiste ajaks reeglid, mis hakkavad kehtima 11. septembrist. 18. septembriks ootab Virumaa Teataja kõigilt erakondadelt ja valimisliitudelt end tutvustavat teksti, mille avaldame omavalitsuste kaupa (tähestikulises järjekorras), lisades tekstile ka partei või valimisliidu logo. Palume saata tekst ja logo aadressil eva.samolberg-palmi@virumaateataja.ee.

Kõigil on ruumi umbes 2000 tähemärgi (koos tühikutega) ulatuses, selle sisse peavad mahtuma erakonna või valimisliidu valimisplatvormi põhipunktid ja soovitatavalt vallavanema või linnapeakandidaadi lühitutvustus. See lehepind on tasuta ning reklaamivõtted ei ole teksti kujundamises lubatud.

Näiteks kui kord on Kadrina valla käes, siis on seal ühepalju ruumi kõigile kandideerivatele erakondadele ja valimisliitudele. Kui mõnes vallas on kandideerijaid vähe, võib juhtuda, et samale leheküljele mahub tähestikulises järjestuses ka järgmise piirkonna info.

Samal ajal on kandidaatidele tavapäraselt avatud tasulised reklaamipinnad, millele piirangud ei kehti. Valimisreklaamide hinnakirjaga saab tutvuda meie reklaamitoimetuses.

Erakondade ja kandidaatide kommertstekste, mis on kujundatud artiklitena, Virumaa Teataja ei avalda. Kommertstekstid peavad olema äratuntavalt reklaamile omase kujundusega, et ära hoida lugeja eksitamist. Täpsemad juhised saab toimetusest. Kandidaatide arvamuslugusid ja kirju Virumaa Teataja valimiseelsel perioodil ei avalda.

Samas suhtume kandidaatide tegevusse tähelepanelikult ja pole välistatud ka nende sattumine uudisteveergudele, kui kandidaadi või erakonna valimiseelne tegevus ületab uudisekünnise.

Toimetus annab endast parima, et kajastada ajalehes üritusi, kus on esindatud vähemalt kolm ühe piirkonna eri erakondade või valimisliitude esindajat.

Lugejate ette jõuavad valimiskampaania ajal ka küsitlused, milles on kõrvuti eri parteide liikmete vastused samadele küsimustele. Oma valimiseelses tegevuses tugineb Virumaa Teataja Eesti ajakirjanduse headele tavadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles