Avispea külas hukkus traktori alla jäänud inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljakuivati, mille juures hukkus inimene.
Viljakuivati, mille juures hukkus inimene. Foto: Toomas Herm

Täna ennelõunal juhtus traagiline õnnetus Väike-Maarja vallas Avispea külas, kus  viljakuivati juures asuva traktori alla jäi inimene, kes hukkus.

Viljakuivati asub OÜ Avispeamees territooriumil, ühingu juhataja Jaak Läänemets ei soovinud juhtunut kommenteerida. 

Ida prefektuuri operatiivjuht Joel Alla ütles, et õnnetus juhtus täna kella 10 ja 11 vahel. Tema sõnul jäi suure kopaga traktori alla 60-aastane mees. Inimene võis jääda traktorijuhile märkamatuks just suure kopa tõttu.

Operatiivjuhi hinnangul sai õnnetuses ilmselt määravaks hooletus.

Õnnetusse sattunud traktori roolis oli 16-aastane juhtimisõiguseta noormees ning parasjagu veeti vilja kuivatist välja.

Joel Alla ütles, et selliste tööde puhul on lisaks juhiloale vaja eriluba.

Õnnetuse järel on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb surmaga lõppenud tööõnnetust.

Joel Alla uskumuse järgi töö viljakuivatis praeguseks peatatud ei ole, sest on viljakoristuse tippaeg. Siiski sõnas operatiivjuht, et kuivati omanik peab nüüd kõik töökorralduslikud asjaolud üle vaatama, et selline traagiline õnnetus ei korduks.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Enn Pustaku sõnul antakse täiendavat informatsiooni pärast kohtueelse menetluse lõppu.

"Hetkel käib asjaolude väljaselgitamiseks tõendite kogumine. Pärast kõigi võimalike tõendite kogumist ning nende analüüsimist on võimalik anda avalikkusele põhjalikumaid selgitusi juhtunu kohta. Hukkunut see siiski tagasi ei too, mistõttu panen kõigile südamele, et erinevate mootorsõidukitega töötades või nende läheduses liikudes oldaks võimalikult tähelepanelik,“ lisas prokurör Pustak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles