Tahtmist täis: Mihkel Kurg ja Illimar Pilk tulid Rakvere korvpallile toeks

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kurg (palliga) on ringiga Rakvere korvpalli juures tagasi.
Mihkel Kurg (palliga) on ringiga Rakvere korvpalli juures tagasi. Foto: Arvet Mägi

Kõige madalamalt liigatasandilt ehk Eesti korvpalli meistrivõistluste teisest liigast uuesti ülespoole pürgimist alustava Rakvere Spordikool/Tarvas meeskonnaga liitusid kaks kogenud korvpallurit: Mihkel Kurg ja Illimar Pilk. 

Mõlemad mehed on korvpallurikarjääri jooksul Rakvere meeskonna eest varemgi mänginud. Mihkel Kurg, kellel on taskus Rakvere gümnaasiumi lõputunnistus, sai aga meistriliiga tuleristsed ja tuule tiibadesse 2004. aastal just tarvalinnast.

30-aastane tagamängija tegi enda sõnul otsuse tasapisi suurest korvpallist taanduda juba mõne aasta eest, mil Saksamaal mängides loobus lepingupikendusest ja valis selle asemel hoopis ülikooliõpingud ning töötegemise kodumaal.

Sobivaima variandi leidis ta kahe olulise teguri ühendamiseks lisaks korvpallile mullu pealinna klubist Tallinna Kalev, kelle vormis rassis 190 cm pikk tagamängija Eesti meistriliigas 30 kohtumises. "Tänavu jäid läbirääkimised Kaleviga natuke toppama ja ega nende tingimused mulle samuti eriti meeltmööda ei olnud," rääkis Mihkel Kurg. "Rakvere oli mul varuvariandina taskus tükk aega, sest rääkisin sellest varasemalt ka klassivend Madisega (Madis Putko – M. M.), kes siin treenerina töötab."

Pallur lisas, et soovib oma kogemusi ja teadmisi ka noorematele mängijatele edasi anda. "Mis saab veel parem olla, kui teha seda kohas, kus algas minu meistriliiga karjäär ja lõpetasin kooli," lausus Mihkel Kurg.

Algavast hooajast rääkides ütles mängumees, et meeskond peab olema tubli ja hakkama tasapisi ülespoole pürgima. "Tuleb üks vahva hooaeg!" lisas ta.

Samuti Rakvere SK/Tarvas meeskonna tagaliini tugevdav 29-aastane ja 195 cm pikk Illimar Pilk kuulus viimati rakverlaste rivistusse 2012. aasta sügisel. Hooaja edenedes siirdus ta aga mängima Rakverest Raplasse.

Viimati abistas Pilk möödunud hooajal Eesti meistrivõistluste teises liigas KK Viimsi/Kesklinna KK-d, kes tõusis tema toel kuldmedalile ja esiliigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles