Pärdi maja poole astuti samm edasi

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kirikusse kavandatava Pärdi kontserdimaja eskiis.
Pauluse kirikusse kavandatava Pärdi kontserdimaja eskiis. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere linn alustab arhitektuuriprojekti “Tintin’na:buli” elluviimisega. Üleeile toimunud kohtumisel kooskõlastati muusika- ja tantsukollektiividega täpsustatud ruumiprogramm, mis on aluseks Arvo Pärdi kontserdimaja edasisel projekteerimisel, teatas Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak.

“Oleme alates kevadest korduvalt kohtunud kultuuriseltside esindajatega ja täpsustanud ruumide kasutamiseks vajalikke detaile. Viime projekti sisse muudatused lähtuvalt tulevaste kasutajate vajadustest. Tänaseks oleme niikaugel, et kõik on omavahel läbi räägitud ja kollektiivid on lootusrikkad,” rääkis Pihlak.

Linnaarhitekt Angeelika Pärna, kes on arhitektuuriprojekti autoritega juba paar korda kohtunud, ütles, et arhitektid on ootusärevalt valmis edasiseks projekteerimiseks, sest lahendamist ootavad nii hoone kui ka väljak oma terviklikkuses. “Loodame, et lõpptulemus on rahvusvahelise arhitektuurikonkursi vääriline,” lisas Pärna.

Pärdi kontserdimaja planeeritakse Rakvere gümnaasiumi naabruses asuvasse endisesse Pauluse kirikusse. Samal ajal soovib osa poliitilisi jõude kultuurikeskust ka Keskväljakule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles