Lubada või mitte?

Kairit Pihlak
, Rakvere abilinnapea, Rakvere linnapeakandidaat, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Pihlak.
Kairit Pihlak. Foto: Erakogu

Rakvere linnas tõotab tulla viljakas sügis. Tõenäoliselt oleme taas Eestis esirinnas tihedaima konkurentsiga volikogu liikme kohale. See on suurepärane, sest näitab, et inimestele läheb korda, mis linnas toimub.

Lisaks on meie linn Eestis üsna silmapaistev poliitilise kultuuri ja koostöömeele poolest. Erinevalt paljudest teistest kohtadest kaasatakse siin komisjonidesse võrdsel arvul esindajaid igast poliitilisest jõust, sõltumata koalitsiooni või opositsiooni kuulumisest. Mitte igal pool ei seista kohaliku elu arengu eest nii, et enamikul hääletustest pole võimalik eristada opositsiooni ja koalitsiooni. Olulisemates küsimustes lahenduse leidmiseks unustatakse parteipiletid ja ordenid.

Sellises vaimus on viimastel aastatel Rakvere heaks ära tehtud väga palju. Eelkõige soovin tänada volikogu toetuse eest lasteaiasüsteemi korrastamisel, millega oleme jõudnud olukorda, kus kõik kolmeaastased lapsed saavad lasteaias koha ja kõik lapsed alates poolteisest eluaastast saavad lapsehoiukoha, kui nende vanemad seda vajavad. Usun, et oleme eeskujuks kohatasu soodustuste osas, mis tähendab seda, et kui samast perest on lasteaias kaks last, siis mõlema lapse eest saab soodustust 50% ja kolme lapse puhul juba 80% kohatasust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles