Talendid kodust! Rainer Vassiljev läheb Šveitsi ja paneb mägede poisid hästi mängima

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vassiljev oli üks juhte Eesti imelise võrkpallikoondise juures ka äsjastel võrratutel alagrupimängudel Poolas.
Rainer Vassiljev oli üks juhte Eesti imelise võrkpallikoondise juures ka äsjastel võrratutel alagrupimängudel Poolas. Foto: Meelis Meilbaum

Võrkpalli rahvusmeeskonna teine treener, rakverlane Rainer Vassiljev (34) on tänaseks Eestimaa tolmu jalgelt pühkinud. Rahvuskoondisega on mängud Euroopa meistritiitli eest Poolas peetud. Praegu on ta teel, et juba septembri alguses võtta üle Šveitsi võrkpalliklubi Volley Schönenwerdi peatreeneri lootsi amet.

Maailmakodanikust Rainer Vassiljev tellib nädal enne ärasõitu Rakvere kohvikus kahe kohvi ja cappuccino segu. Ta on Eestis otsad vaikselt kokku tõmmanud ja valmis lahkuma. Äraminekuotsuses pole kahetsust. Kui mõnele on kodumaalt lahkumine probleem, siis Vassiljev on harjunud elama kottide otsas, rändama ühest lennujaamast teise. “Võib öelda, et mu elu ongi üks äraminemine,” nendib ta.

Vassiljev on kümme aastat Tartus võrkpallureid juhendanud, Tallinnas treenerina töötades tähendas see pidevat edasi-tagasi kilomeetrite mõõtmist. Rahvuskoondise teise lootsina väisab ta mõistagi ühte maailma metropoli teise järel. Vassiljev kehitab õlgu, see kõik on nii loomulik. Ta ütleb, et treeneri elukutse eeldabki kodust ära olemist. “Rahvuskoondisega olime kaheksa nädalat järjest võistlustel ja laagrites. See on tavapärane. Olen seda harjutanud päris palju,” räägib Rainer Vassiljev muiates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles