Rakvere garaažiomanikud asutasid ühistu

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere Lennuki tänaval asuvate garaažide omanikud moodustasid kolmapäeval garaažiühistu Lennuki, millega 42 omanikku soovivad esindada oma huve linna ees.

"Garaažides asuvad inimeste isiklikud esemed, autod ja muu vallasvara, mida ei saa teisaldada ilma inimese nõusolekuta ja inimestega läbi rääkimata," ütles ühistu kõneisik Toomas Õis.

Ühistu soovib Õisi sõnul linnaga kohtuda ning teha ettepanekud kehtivate planeeringute ja õigusaktide ülevaatamiseks. "Garaažid ei ole kahtlemata ilusad, kuid linn, kes eelkõige peab tegutsema inimeste huvides, peab inimestele välja pakkuma erinevaid sisulisi lahendusi ning vajadusel ka praegusi lahendusi muutma, arvestades inimeste vajadustega," sõnas Õis.

Ühistu asutamiskoosolekul osales ka Rakvere abilinnapea Rainer Miltop, kes andis ülevaate linna praegustest seisukohtadest. Koosolekul osalenud ekslinnapea ja linnavolikogu liikme Andres Jaadla sõnul saab kehtivaid planeeringud ja dokumendid üle vaadata ja välja pakkuda inimesi rahuldavaid lahendusi. "On hea, et  hooneühistu näol on tekkinud selge ja tugev partner linnaga ja keskkonnainvesteeringute keskusega (KIK) läbirääkimisteks" märkis Jaadla.

Rakvere linn on soovinud Lennuki tänava garaažid lammutada, kuna hoonetel puuduvad ehitusload, need on tuleohtlikud ning piirkonda on kavandatud uus elamurajoon.

Linna keskkonnaspetsialist Riin Sikka ütles juulis, et garaažide lammutamine on tegevuste teine etapp, eelmisel aastal lammutati samalaadse toetuse abil lennuvälja pool asunud suuremad hooned. "Praegu on garaažide läheduses ka varemed, mis samuti lammutatakse. Need on väga ohtlikud," lisas Sikka.

Abilinnapea Rainer Miltop tõi juulis välja probleemina ka garaažide tuleohtlikkuse. Sel talvel oli seal mitu põlengut ja päästeamet on garaažide ohtlikkusele ammu tähelepanu juhtinud. "Politsei peab seal pidevalt patrulli pidama," nentis abilinnapea. Lisaks on osa garaaže lihtsalt prügi täis veetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles