Eriline 1. september: Kris Magnar läheb ainsana Tudu kooli 1. klassi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm venda alustavad Tudu koolis: Kris Magnar Masing on tarkusepäeval õppeasutuse ainuke laps, kellele ulatatakse aabits, millest ta hakkab usinalt eesti keelt õppima.
Kolm venda alustavad Tudu koolis: Kris Magnar Masing on tarkusepäeval õppeasutuse ainuke laps, kellele ulatatakse aabits, millest ta hakkab usinalt eesti keelt õppima. Foto: Marianne Loorents

Naeruhimulisel Kris Magnar Masingul (6) avaneb täna erakordne võimalus alustada Tudu kooli esimeses klassis õpinguid uhkes üksilduses. Lustlik sell on juba praegu kõva käpp matemaatikas ja ajaloos, inglise keelt oskab ta laitmatult – nimelt lõpetas ta kevadel õppeaasta Manchesteris.

Kris Magnaril tuleb Eestis aga alustada algusest – a-st ja b-st. Ainult kaks kuud tagasi väikesesse Palasi külla kolinud poisi ema Krista, isa Margus, väike õde Nora Annabel (1) ning tema vanemad vennad Karl Marten (9) ja Sten Magnus (10) on kenasti sisse elanud. 

Nutikas väikemees on juba praegu siinses keskkonnas eesti keele tublisti selgeks saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles