Garaažiühistu loomisele eelnes ametnike duell

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval lõid Rakvere Lennuki tänava elanikud garaažiühistu, enne seda oli aga käinud sõnasõda linnavolikogu liikme Andres Jaadla ja abilinnapea Rainer Miltopi vahel.

Ühistu asutamise koosolekule tulnud ligi poolsada inimest küsisid abilinnapea Miltopilt dokumente, mille alusel omavalitsus nende garaažid lammutab. Miltop võttis välja linnavolikogu 2005. aastal kinnitatud detailplaneeringu, mis kannab toonase linnapea Andres Jaadla allkirja ja mille järgi on maa, kus garaažid asuvad, elamumaa. “Ma ei tea, kas Andres on teile sellest rääkinud,” sõnas Miltop.

Valimisliidus taas meeri kohale pürgiv Jaadla vastas, et planeering tõesti tehti ja Lennuki tänava elanikega, kes käivad koertega garaažide juures jalutamas, oli kokkulepe, et nad annaksid linnavõimudele teada mahajäetud ja korrast ära garaažidest. Need oleks siis lammutatud. “Rainer, ära enam hirmuta inimesi ega ütle, et Jaadla tegi,” viskas volikogu liige kinda abilinnapeale tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles