Vähestel on ambitsiooni olla väga hea

Ants Leemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Leemets.
Ants Leemets. Foto: Meelis Meilbaum

Olen oma kodulinna arengut jälginud pikka aega. Praegune seis on igati normaalne, seega mitte hea ega väga hea. Sageli lepitakse, et asi on normaalne. Liiga sageli. Või siis ollakse rahul, kui on hea. Väga vähestel on ambitsioon olla väga hea. Paraku tagatakse areng ainult siis, kui vähemalt üks inimene usub ja tegutseb suurepärase tulemuse nimel.

Linna peaksid hakkama juhtima inimesed, kes soovivad muuta linna väga heaks ja panevad linlased uskuma oma visiooni. Siis tulevad inimesed kaasa ja koos nihutatakse mägesid. Valimiskampaania käigus tasuks usaldada pigem neid, kel on visioon, kui neid, kes lubavad kommi ja tasuta asju.

Valimised lähenevad ja see on ajendanud kirjutised linna arendamisest. Päris tõsiselt diskuteeritakse kontserdimaja ja riigigümnaasiumi teemal. Või siis pseudoteemal, kas linnas on piisavalt kultuuri. Kui diskussiooni osalised ei lähtu omakasust ega kolkapatriotismist, vaid soovivad muuta meie linna väga heaks, siis on kõik õige ja arutelud kestku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles