Vollesõbrad hoiavad Mikiveri mälestust

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu rannaliiv ja vollemäng köitis nii suurt spordihuvilist Mikk Mikiveri (vasakul) kui ka tema häid sõpru Marika Innost, Ilmar Loitet ja Aarne Innost.
Võsu rannaliiv ja vollemäng köitis nii suurt spordihuvilist Mikk Mikiveri (vasakul) kui ka tema häid sõpru Marika Innost, Ilmar Loitet ja Aarne Innost. Foto: Erakogu

Umbes kolmkümmend spordisõpra võtsid mõne päeva eest Võsu rannaliival mõõtu võrkpallis, mängus, mida nautis täiel rinnal Mikk Mikiver. 11 aasta eest meie hulgast lahkunud näitleja ja lavastaja sünnist möödus eile 80 aastat.

Suvise rannavollehooaja lõpp­akordiks kujunenud võistlusel, millega tavatsetakse meenutada usinat mängupartnerit Mikk Mikiveri, selle võsulasest eestvedaja Aarne Innose sõnul osalejate vähesuse üle ei kurdeta. Sedapuhku käis liival palli toksimas mitukümmend mängijat. Paljudel neist avanes omal ajal võimalus armastatud teatriinimesega sportlikult aega veeta ja mõtteid vahetada.

“Meil on aastatega siit Võsu platsidelt läbi käinud kõiksugu huvitavaid inimesi,” lausus Aarne Innos. “Saime Mikuga kunagi mängida näiteks Tanel Padari vastu, kes võis siis olla 18- või 19-aastane. Ta veel hiljem küsis, et kes see vahva poiss oli. Kui Lemps [Lembitu Kuuse – M. M.] ajas rannaliival tihti “tippsporti” taga ja jagas matšidele mahlakaid kommentaare, siis Mikule meeldis seda mängu lihtsalt nautida. See oli tema viimane lava, kus sai toimuvale häälekalt kaasa elada, liikuda ja toimetada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles