NATO peasekretär külastas Tapa linnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg külastas täna koos peaminister Jüri Ratasega Tapa linnakut, et tutvuda seal teenivate Eesti ja NATO lahingugrupi kaitseväelaste ülesannetega ning saada ülevaade 1. jalaväebrigaadi ja liitlaste relvastusest ja taristust.

Külastuse käigus arutati ka Venemaa käitumist ja Zapadi õppust puudutavat.  

Peaminister Jüri Ratas kinnitas NATO peasekretär Jens Stoltenbergile, et Eesti kaitseväe ja NATO lahingugrupi koostöö sujub väga hästi. "Eesti kaitseväe ja Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Taani vägede töö NATO lahingugrupi niivõrd lühikese aja jooksul käivitamisel on muljetavaldav. See peegeldab Eesti ja teiste riikide kaitseväelaste kõrget professionaalsust," rääkis Ratas.

Ratase sõnul on Euroopa Liidu ja NATO koostöö olulisem kui kunagi varem ning seda tuleb süvendada ja tõhustada, näiteks võitluses terrorismiga ning küberjulgeoleku ja sõjalise mobiilsuse parandamisel.

NATO peasekretär Stoltenberg võtab homme osa ka Tallinnas toimuvast Euroopa Liidu kaitseministrite esimesest ühisest küberõppusest EU CYBRID 2017.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles