Eakad ja riigi küpsus

Siret Kotka
, riigikogu liige (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Erakogu

Vanemate inimeste märkamine ja nende eest hoolitsemine on nii laste kui ka riigi kohustus. Mida täiskasvanum on riik, seda turvalisemalt meie vanemad ja vanavanemad end selle kodanikena tunnevad.

Eakad inimesed on nagu ühiskonna nurgakivid, kes õpetavad nooremaid põlvkondi ja kannavad nendeni väärtusi, mille üle läbi sajandite uhked oleme olnud. Meie kohustus on neid rasketel hetkedel märgata ja tunda huvi, kuidas nad hakkama saavad ja kas neil on abi vaja.

Tänasel päeval pole suur saladus, et paljudel pensionäridel on puhtalt pensioniga keeruline toime tulla ning mitmesugused riiklikud ja kohalike omavalitsuste makstavad toetused-hüvitised on pensionäridele oluline leevendus, tulemaks toime igapäevaeluga. Pikemas perspektiivis ei saa sellise olukorraga aga rahulduda ja riiklikul tasemel tuleb (sõltumata valitsuse parem- või vasakpoolsusest) võtta selge siht ja vastutus, tegemaks omalt poolt kõik, et vanaduspensioniga oleks võimalik elamisväärselt toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles