Kadrinas käärib: lasteaia hoolekogu võitleb vallavõimuga toidu pärast

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina lasteaia Sipsik hoolekogu leiab, et lastele pakutav toit pole piisavalt kvaliteetne: liiga suur rõhk on suhkrurohketel toitudel, samuti jahu- ja piimatoodetel.
Kadrina lasteaia Sipsik hoolekogu leiab, et lastele pakutav toit pole piisavalt kvaliteetne: liiga suur rõhk on suhkrurohketel toitudel, samuti jahu- ja piimatoodetel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kadrinas käib hoogne vaidlus vallavalitsuse ning Kadrina lasteaia Sipsik hoolekogu vahel, murekohaks põnnidele lasteaias antav toit. Ühed nimetavad olukorda vastutustundetuks, teised aga tavaliseks valimisvõitluseks.

Kadrina lasteaia Sipsik hoolekogu esimehe Monica Jaanimetsa sõnul soovib hoolekogu, et lapsed saaksid lasteaias täisväärtuslikust toorainest valmistatud tervislikku ning mitmekesist toitu. “Hiljuti lõppes hange, milles osales kaks pakkujat. Odavama pakkumise tegi Stadnik Toitlustus OÜ, kes toitlustas lasteaias ka varem ning kelle pakutud menüüga lastevanemad rahul ei olnud,” rääkis Jaanimets.

Peamiselt on vanematele ja hoolekogule pinnuks silmas tooraine, millest lastele toitu tehakse. “Tahtsime, et menüü muutuks tervislikumaks,” rääkis hoolekogu liige Kaire Jaakson, kelle sõnul pole Stadnik Toitlustus OÜ pakutud 1.80 eest päevas võimalik pakkuda lastele kvaliteetset toitu. “Sama probleem oli õhus ka lõppenud hankeperioodil ning toitlustaja sõnul odava raha eest midagi paremat pakkuda ei saa. Nüüd aga võidetakse hange veel odavama hinnaga?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles