Teatri kunstikonkursi võitis kaduvikuline “Olla”

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri juht Velvo Väli tõi skulptuuri “Olla “ ideekavandi paika, kus ehk juba mõne kuu pärast hakkab möödujate tähelepanu köitma teos, mis ajendab mõtlema teatrile, elule ja kaduvikule.
Rakvere teatri juht Velvo Väli tõi skulptuuri “Olla “ ideekavandi paika, kus ehk juba mõne kuu pärast hakkab möödujate tähelepanu köitma teos, mis ajendab mõtlema teatrile, elule ja kaduvikule. Foto: Marianne Loorents

Sihtasutuse Rakvere Teatrimaja kino- ja proovisaalihoone välisruumi kunstikonkursi võitis Bruno Lillemets kaduvikulise teosega “Olla”. Hamletlikust küsimusest lähtuv teos kõnetab kaduvikku.

Rakvere teatri juht, kunstikonkursi žürii esimees Velvo Väli ütles, et komisjon hindas teatrimaja kino- ja proovisaalihoone välisruumi kunstikonkursile laekunud 11 töö kvaliteedi väga heaks, esikolmikus jõuti kiiresti üksmeelele, aga võitja selgus arutluse käigus.

“Žürii vaidles üsna kaua kohtade üle, kuna arvamusi oli erinevaid ja ühel tööl olid ühed, teisel teised plussid. Kaaluti, mis oleks parim selle hoonekompleksi jaoks. Otsustavaks sai teose tähenduste mitmekihilisus,” rääkis teatrijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles