Krossimees paistab järjekindlusega silma

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Puldre on teinud ajalugu - ta on osalenud viie aasta jooksul Top 200 sarja kõikides etappides.
Olari Puldre on teinud ajalugu - ta on osalenud viie aasta jooksul Top 200 sarja kõikides etappides. Foto: Genadi Katenev

Möödunud kuul Põlgastes lõppenud motokrossi karikasarjas Top 200 saavutas rakverlane Olari Puldre 8. koha. Viie aasta jooksul ei ole mees puudunud ainsaltki etapilt ja pea alati on ta jõudnud esikümnesse.

Viis aastat korraldatud sarja viimasel etapil hõikas kommentaator alati osalenud Olari Puldre nime mehe endagi üllatuseks välja. “Ma ise ei teadnud seda. Ma peaks täitsa ainuke olema,” ütles noormees, kes varasematel hooaegadel saavutanud üldarvestuses 6., 7., 11. ja 10. koha.

“Top 20-s oli Rakvere mehi tegelikult veel,” tunnistas Puldre. “Averi Õun oli 9., Sander Lõhmus 13. ja Alex Siim 16. kohal,” loetles krossimees. Sari Top 200 on Eestis kõige populaarsem. Seal võistleb üle 300 krossisõitja, alustades proffidest ja lõpetades harrastajatega. Esikoha võitis tänavu näiteks Aigar Leok. Kõik sõitjad võistlevad oma võimetele vastavas stardigrupis. Taseme tõustes või langedes muudetakse gruppe jooksvalt. Punktiarvestus on ühine. Olari Puldre, nagu enamik motosportlasi, jõudis kaherattaliste juurde vanemate kaudu. “Isal on suur huvi motospordi vastu. Tema ise kunagi sõitnud ei ole, aga mina hakkasin juba kümneaastasena sõitma. Vahepeal oli pikk paus ning hakkasin uuesti sõitma,” rääkis 34-aastane Olari Puldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles