Moe vabrik toob turule eksklusiivsed aastakäiguõlled

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe õllevabriku õllemeister Marius Vahur.
Moe õllevabriku õllemeister Marius Vahur. Foto: Meelis Meilbaum

Moe õllevabrikus viidi miinuskraadidele kahe ja poole tonnine tünnitäis bock-tüüpi õlut November, millest peaks mõne aja pärast valmima eksklusiivne jääõlu. Moe õllevabriku üks omanik Sven Ivanov rääkis, et jääõlut tehakse Eestis küll, aga eisbock’i pole varem tehtud.

Moe pruulmeister Marius Vahur kõneles, et õlle külmutamisele kulub kuu kuni kaks. “Kõik oleneb sellest, millise kanguseni tahame jõuda, ning külmutamine ei käi ühe hetkega, vaid temperatuuri tuleb järk-järgult langetada,” lausus ta. Vahur tahaks, et Moe eisbock’i kangus oleks üle kümne kraadi.

Väga oluline on ka see, et nüüd lööme tootmise ja villimise lahku, seni on need meil olnud samas ruumis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles