Virulased saavad põhjaliku rahvarõivaraamatu

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Loite "Virumaa rahvarõivad" jõudis lugejani oktoobris.
Kersti Loite "Virumaa rahvarõivad" jõudis lugejani oktoobris. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsi esimees Kersti Loite pani magistritööna kaante vahele Virumaa rahvarõivad nende ajaloost isetegemiseni.

Koguteos “Virumaa rahvarõivad” on ajaloolise Virumaa 11 kihelkonna (Haljala, Kadrina, Rakvere, Simuna, Viru-Jaagupi, Viru-Nigula, Väike-Maarja, Iisaku, Jõhvi, Lüganuse ja Vaivara) rahvarõivaste valmistamise ja kasutamise esimene ülevaateraamat, mis rajaneb raamatu autori Kersti Loite magistritööl.

Autor käsitleb detailselt iga kihelkonna rõivaste eripära ja varieeruvust, traditsioone ja kasutamist. Teos koondab informatsiooni säilinud esemete paiknemisest Eesti muuseumikogudes.

Raamat on illustreeritud rikkaliku fotomaterjaliga, lisaväärtust annavad teosele Kadi Pajupuu joonistused. “Virumaa rahvarõivad” sisaldab hulgaliselt konkreetseid juhiseid, mustri- ja lõikeskeeme rahvarõivakomplektide valmistamiseks.

416-leheküljeline raamat ilmub oktoobris, selle annab välja eesti rahva muuseumi kirjastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles