Eluase loob vastutuse

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleonora Gaydarova (vasakult), Sergejs Sidorko ja Vytautas Turonis rääkisid kortermajade renoveerimisest Bulgaarias, Lätis ja Leedus.
Eleonora Gaydarova (vasakult), Sergejs Sidorko ja Vytautas Turonis rääkisid kortermajade renoveerimisest Bulgaarias, Lätis ja Leedus. Foto: Meelis Meilbaum

Kortermajade renoveerimisel on kõige suuremaks väljakutseks inimeste motiveerimine, leidsid nii Leedu kui ka Bulgaaria esindaja Rakveres toimuval IX Balti elamumajanduse konverentsil.

Vytautas Turonis Leedu Elamuorganisatsioonide Assotsiatsioonist märkis, et inimesed kardavad laenu võtta ning renoveerimistöid eelistatakse teha järk-järgult, mitte kompleksselt. “Neid tuleb kogu aeg veenda, et renoveerimine on vajalik ja aitab säästa,” lisas ta.

Eleonora Gaydarova Bulgaaria Korteriühistute Liidust kõneles, et inimestele ei jõua alati kohale, et eluase pole mitte ainult õigus, vaid selle omamine loob ka vastutuse. “Tehnika, materjalid ja teadmised on meil olemas, põhiline on saada inimesed ühiselt tegutsema,” lausus ta. “Kui aga riiklikud toetused kord tõusevad, kuid siis jälle kolinal langevad, nagu meil juhtub, on inimesi väga raske motiveerida,” kõneles Gaydarova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles