Festhearti avab film “Tom of Finland”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kultusfilm “Tom of Finland” esilinastub Eestis festivali raames oktoobri alguses.
Soome kultusfilm “Tom of Finland” esilinastub Eestis festivali raames oktoobri alguses. Foto: Kaader filmist

EV100 ürituste hulka kuuluva festivali paslik avapauk 6. oktoobril on Soome vabariigi 100. aastapäeva tähistamisega seotud eluloofilm “Tom of Finland”. 

Festivali programmijuhi Tiina Terase sõnul on tegemist väga võimsa filmiga ning selle esilinastusega Eestis. Filmidega “Polaarjoone sangarid” ja “Toriseja” Eestigi vaatajatele tuttav režissöör Dome Karukoski on ekraanile toonud Soome ühe nimekaima kultuuritegelase loo. “Tom of Finland” esilinastus maailmas tänavu veebruaris Göteborgi filmifestivalil ning linastub kinodes üle Eesti alates 13. oktoobrist.

Festivali peakülaliseks on USA näitleja ja lavastaja Gerald McCullouch, kes esitleb Rakvere publikule oma esimest täispikka mängufilmi “Issi” (Daddy, 2015). Komöödia ja tragöödia piiril balansseeriva linaloo peaosalist Colinit kehastab lavastaja Gerald McCullouch, kes on filmi aluseks võtnud ekraanipartneri Dan Via samanimelise näidendi. Festivalile külaliseks saabuva McCullouchi näitlejakarjäär on kestnud üle 25 aasta. Tema tuntumateks töödeks on filmitriloogia “BearCity” ning kümme aastat osalemist teleseriaalis “CSI kriminalistid”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles