Väärikatele kõlas pulmamarss

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kiriku pingid täitusid väärikas eas abielupaaridega, kes koos sammunud poolsada aastat ja enamgi.
Rakvere Kolmainu kiriku pingid täitusid väärikas eas abielupaaridega, kes koos sammunud poolsada aastat ja enamgi. Foto: Marianne Loorents

Seelikute ja viigitud pükste kahinal tõusis püsti kirikutäis rahvast, kui orelil kõlas pulmamarss – täpselt nii nagu viiskümmend aastat või rohkem tagasi. Silmad pöörati ukse poole, kuid sel korral sealt pruutpaari ei sisenenud.

Sel korral oli hoopis põhjust vaadata enda kõrval oleva inimese elutarkadesse silmadesse. Nimelt kutsus Lääne-Viru maavalitsus juba viiendat korda kokku väärikad paarid, kes pikkade aastate kestel abieluväärtust hoidnud ja tähistavad tänavu kuldpulma või viieaastase sammuga kuldpulmadele järgnevat pulmaaastapäeva.

Piduliku kogunemise avanud Mendelssohni pulmamarss lõi veekalkvele nii mõnegi silmapaari, sest aastate eest kogetud erakordne emotsioon tuli taas meelde. Tekkinud harrast meeleolu ei söandanud liiga ruttu lõhkuda ka organist, kes marsi viimasel akordil väga pikalt kõlada lasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles