Politsei manitseb auto juhtimist ja kõrvalisi tegevusi lahus hoidma

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvalised tegevused ei ole autoroolis lubatud.
Kõrvalised tegevused ei ole autoroolis lubatud. Foto: Pinterest

Möödunud nädalal pööras politsei tavapärasest suuremat tähelepanu roolis kõrvaliste tegevustega hõivatud ja turvavööta autojuhtide tabamiseks. Ainuüksi Ida prefektuuri territooriumil oli rikkujaid 48.

Tabatud rikkujatest rääkis 21 juhti sõidu ajal telefoniga või jälgis sotsiaalmeediat ja 24 sõitis turvavööd kinnitamata. Lisaks tuvastati kolm rikkumist, mille puhul eksiti laste turvavarustuse nõuete vastu.

Narva politseijaoskonna välijuhi Silver Pälsingu sõnul hajutab igasugune kõrvaline tegevus juhi tähelepanu, eriti asulas, aga ka maanteel võib see kaasa tuua traagilisi tagajärgi. "Oleme kontrollinud juhte, kellel on mõlemad käed hõivatud ning kes rooli põlvedega hoiavad. Iga juht peab mõistma, et autosõit vajab täit tähelepanu ning ka hetkeline hoolsuse hajumine võib kaasa tuua õnnetuse," rääkis ta.

Tänavu on liikluses hukkunud 35 inimest, neist 12 ei kasutanud turvavarustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles