Juhtkiri: siis, kui sünnib teatriime

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On või ei ole meil Rakveres selle kultuuriasjaga hästi, on ilmselt lõputu vaidlus ja tõde oleneb paljuski sellest, millise nurga peal vaataja seisab. Kuid vaielda ei saa selle üle, et Rakvere on jätkuvalt äge teatrilinn, ning see sai kinnitust ka reedel, mil Rakvere teater oma uue hooaja avas.

Teatri avapeol oli rõõm näha, et siia on saabunud hulk uut noort energiat Viljandist. Vastsed teatrikooli tudengid pakatasid tegutsemislustist ning see paistis silma ka esietendusejärgsel peol kinomajas. Väikeses Rakveres peab teatrit hoidma, julgustama ja hindama, sest see on üks oluline “maamärk”, mis ei lase meil päriselt provintsistuda.

Ehkki sel hooajal pole enam pärispalgal Üllar Saaremäe, on tagasi Peeter Raudsepp ja Urmas Lennuk, on vanu tuttavaid ja on ka needsamd noored, kes õhkavad küll Viljandi järele, kuid küllap hakkavad end ka Rakveres koduselt tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles