Arvamuslõunal kohtusid kahe Virumaa aktiivsemad mõtlejad

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Roman Kusma, Kristiina Kallas, Veikko Luhalaid ja Marko Torm vaevasid pead filosoofilistesse sfääridesse kippuvate 
küsimustega.
Vasakult: Roman Kusma, Kristiina Kallas, Veikko Luhalaid ja Marko Torm vaevasid pead filosoofilistesse sfääridesse kippuvate küsimustega. Foto: Ain Liiva

Eile Aqva konverentsikeskuses toimunud arvamusliidrite kohtumine jättis õhku filosoofilised küsimused: kas põrandapind tähendab kultuuri ning kas maakondadevahelise piiri kaotamiseks tuleks kinni ajada Pada jõgi?

Lääne-Viru maavalitsus koos Ida-Viru maavalitsuse, Europe Directi teabekeskusega Lääne-Virumaal ja Eesti Kaubandus-Tööstuskojaga kutsusid Rakveresse kahe Virumaa aktiivsemad kaasamõtlejad. Ühise laua taha olid kogunenud Lääne-Viru maavanem Marko Torm, Vaivara vallavanem Veikko Luhalaid, Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Kristiina Kallas ning Aqva spaa juht Roman Kusma.

Kohtumise ametliku osa kuumimaks teemaks sai kultuur ja selle puudumine ning kahe maakonna koostöövõimalused. Reformierakondlasest spaajuht Roman Kusma oli ka sel kohtumisel veendunud, et Rakvere päästaks kultuuriseisakust korralik kultuurikeskus Keskväljakul. “Tegelikult on hea, et seda kultuurikeskust siiani tehtud ei ole, sest siis oleks see ilmselt ... mingisugune,” kõneles Kusma ja lisas, et just praegu on Rakverel hea võimalus tänapäevase hoone ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles