Seljaravitseja kutsumus on aidata valust vabaks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selja-Jaama nõustamiskeskuse terapeut Anne Tipner-Torn võtab abi andmisel aluseks ka oma kogemusi. Ta kinnitab, et ängistav seljavalu mõjub inimesele halvasti ja võib pärssida tema igapäevaelu.
Selja-Jaama nõustamiskeskuse terapeut Anne Tipner-Torn võtab abi andmisel aluseks ka oma kogemusi. Ta kinnitab, et ängistav seljavalu mõjub inimesele halvasti ja võib pärssida tema igapäevaelu. Foto: Marianne Loorents

Selja-Jaama nõustamiskeskuse perenaine, terapeudist õpetaja Anne Tipner-Torn (48) on pühendunult aidanud inimesi seljavalust priiks. Oma missiooni juurde jõudis klaasikunstnikuks õppinud aeroobikatreener julma ja ebatavalist, kuid praktilist teed pidi. 

Olnud kahel korral oma elu jooksul liikumisvõimetuna ratastooli aheldatud, oskab ta numeroloogia abil sõlmida kogemuse praktikaga. Anne Tipner-Torn oli 17-aastane sportlik neiu, kui suusavõistluse finišijoonel maha prantsatas ja mõnda aega enam püsti ei saanudki. “Seljavalu taga on alati psühholoogilised ja keemilised põhjused. Keha on sisuliselt keemiakombinaat. Selleks et valu tekiks, peab mitu asja kokku langema,” teab nüüdne terapeut oma loo kaudu.

Ratastoolis oli ta esimesel korral pool kuud, enda sõnutsi võitles ta end sealt välja allumatu iseloomuga. “Mind pani liikuma protest, noore inimese häbi. Motiveeris meeletult see, et ma ei saanud ise WC-sse minna, ja ma hakkasin uuesti käima,” jutustab Tipner-Torn, kes on kogenud, et iseloom on taastumise juures olulisim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles