Kuidas valmistusid arstid nelikute sünniks

, Ida-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelikute Loore, Luise, Leene ja Lagle ilmale aitamiseks pandi kokku suurearvuline meeskond.
Nelikute Loore, Luise, Leene ja Lagle ilmale aitamiseks pandi kokku suurearvuline meeskond. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Kui juuni lõpus sai Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajas üle nelja aasta rõõmustada kolmikute sünni puhul, siis juuli kujunes veelgi harukordsemaks – rohkem kui poolesajaaastase vahe järel nägid Eestis ilmavalgust nelikud.

Pühapäev, 9. juuli 2017. aastal läheb keskhaigla sünnitusmajas ajalukku – teadaolevalt esimest korda sünnitusmaja tegutsemise ajaloos aidati siin ilmale nelikud. Loore, Luise, Leene ja Lagle tulid ilmale keisrilõikega. Kuna oli ette teada, et sünnib neli enneaegset last, oldi selleks täpselt nii hästi valmis kui võimalik – ühtekokku oli sünnitusprotsessi kaasatud 19 haiglatöötajat.

Kahtlemata on nelikrasedus nii Eestis kui ka maailmas üliharuldane nähtus. Täpset esinemissagedust ei tea keegi, kuid viimaste andmete järgi sünnib nelikuid umbes ühel korral 81 000 sünnituse kohta. Möödunud sajandi esimesel poolel avaldatud Briti entsüklopeedia andmetel sünnib aga nelikuid olenevalt piirkonnast umbes üks kord 1 000 000 sünni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles