Millest rääkida lapsega, kes jääb pärast koolitunde üksi koju

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kooliaasta algus tõi paljudes peredes kaasa suuri muutusi. Nii vanemad kui ka lapsed peavad kindlasti arvestama sellega, et lastel tuleb kodus iseseisvalt hakkama saada. Seetõttu on oluline, et vanemad vaataksid koos lastega üle kodus valitsevad ohukohad ja arutaksid läbi, mida peab laps võimaliku ohu korral tegema.

Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Kairet Kõljalg ütleb, et kõige olulisem on vanematel leida vastus küsimusele, kas laps on valmis üksinda kodus olema. “Kui lapsevanem on veendunud, et laps saab pärast kooli ise kenasti hakkama, siis tuleb kooskõlastada reeglid ja arutada koos lapsega läbi ohuolukorrad,” lisab ta.

Kindlasti tuleb leppida kokku, et laps helistab kohe, kui ta koolist koju on jõudnud, sellest peab saama harjumus. Tuleb uurida, kuidas lapsel koolis läks, ja tuletada meelde, mida ta peab kodus ära tegema enne vanemate saabumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles