Liivi Baueri 43 aastat koolis ja 33 päeva pensionil

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Särav Rakvere reaalgümnaasiumi kauaaegne õppealajuhataja Liivi ­Bauer naudib pensionipõlve ja seab vahvaid eluplaane.
Särav Rakvere reaalgümnaasiumi kauaaegne õppealajuhataja Liivi ­Bauer naudib pensionipõlve ja seab vahvaid eluplaane. Foto: Marianne Loorents

Ligi 40 aastat Rakvere reaalgümnaasiumis töötanud Liivi Bauer on kuu aega nautinud pensionäripõlve. Tema sõnul jääb õpetaja alati õpetajaks. See ütlus näib kehtivat ka tema kohta. Ta õpib usinalt hispaania keelt ja teeb plaane.

Kui Liivi Baueril oli koolis lahkumisüritus, kingiti talle kaks kella. Nüüd aga ei pea ta enam enne tunde kohale jõudma, sest eile tiksus tal kuu täis pensionäriks olemist. 

Selle puhkuse on vahva ja kange pedagoog rohkem kui välja teeninud. 43 aastat tagasi alustas ta tööd Porkuni koolis, kust viie aasta pärast suundus tollasesse vaid viis aastat tegutsenud Rakvere 3. keskkooli. Liivi Baueri ja tema meeskonna vedamisel on üles ehitatud maakonna suurim kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles