Keskkonnakolmapäevade hooaja avateemaks on rahvusmaastikud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnakolmapäevadel algab Sõmerul juba kaheksas hooaeg. Uue hooaja avavad 11. oktoobril bioloog Juhani Püttsepp ja loodusfotograaf Ingmar Muusikus rahvusmaastiku kandidaate tutvustades.

Mõtte rahvusmaastike ­valimisest algatas Jaan Eilart ning Eesti Looduskaitse Selts plaanib selle Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks teoks ­teha. Maalehes on Juhani Pütt­sepp kirjutanud rahvusmaastike kandidaate tutvustavaid lugusid, millele on fotod lisanud Ingmar Muusikus.

Kirjamees Juhani Pütt­sepp ja loodusfotograaf Ingmar Muusikus on töötanud koos ajalehes Eesti Ekspress, ajakirjas Loodusesõber ilmus aastail 2005–2009 sari “Sammud omas Eestis” meeste jalgsirännakutest kodumaa ühest servast teise. Nüüd on ajakirjas Eesti Loodus käsil sari “Üks Eesti paigake”. Koos on tehtud ka raamatuid, lastele mõeldud “Mustad linnud” sai aastal 2017 hea lasteraamatu auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles