Loomaomanikke hirmutab mürgitaja

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulkuvad kassid valmistavad peavalu paljudele omavalitsustele. Siiski on kassiprobleemi lahendamine mürgitamise teel seadusevastane.
Hulkuvad kassid valmistavad peavalu paljudele omavalitsustele. Siiski on kassiprobleemi lahendamine mürgitamise teel seadusevastane. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ühe hiirekeldri elu on lõppenud, kaks on vaakunud elu ja surma piiril. Õõvastavad mürgitamisjuhtumid Tamsalus on ehmatanud kohalikke loomapidajaid tõsiselt.

Loomade pärast südant valutav MTÜ Virumaa Loomasõbrad liige Mariliis Martõnova rääkis, et tema poole on pöördunud mitmed Tamsalu inimesed, kes ei julge enam oma loomadega välja jalutama minna, sest kunagi ei tea, mida koer või kass endale kuskilt suhu ahmib.

Esimene teade rotimürgi leidmisest tuli Martõnova sõnul poolteist kuud tagasi. “Ühel päeval leiti kolm hunnikut rotimürki kohast, kus loomad tavatsevad liikuda,” rääkis loomasõber. Ei läinudki kaua, kui leiti ka ilmselgete mürgistustunnustega hukkunud kass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles