Põldurid lõikavad räsitud saaki

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombainirooli hoidev Bruno Mänd tegi eile usinalt tööd  ühel Rakvere vallas Lepna lähedal asuval oapõllul.
Kombainirooli hoidev Bruno Mänd tegi eile usinalt tööd ühel Rakvere vallas Lepna lähedal asuval oapõllul. Foto: Meelis Meilbaum

Suvel hea viljakasvu üle rõõmustanud põllumehed sattusid tavapärasest vihmasema suvelõpu ja sügise saabudes olukorda, mis sunnib osa saaki sisuliselt korstnasse kirjutama.

Ehkki möödunud nädalalõpul tervitasid kalendrisügise saabumist päikeselised päevad ja põllumehed asusid saagikoristusele, võtab töödega järjele saamine aega. Meelehärmi valmistasid eelnevate nädalate sajuilmad, mis mõjusid teraviljasaagi kvaliteedile üsna laastavalt.

Pisut rohkem kui kuu aja eest piduliku rukkilõikuse päeva raames Simunas huvilistele viljavihke, lõikustöid ja koristustehnikat tutvustanud rukkikuningas Hans Kruusamägi tõdes, et kuigi tema ettevõtte 1850 hektarile külvatud viljast oli eelmise nädala lõpuks suurem osa koristatud, suureks rõõmupeoks põhjust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles