Uus septembrikuus: haridusteemad kolisid maavalitsusest ministeeriumisse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem viis haridusasutuste järelevalvet läbi maavalitsus, septembrist teeb seda haridus- ja teadus­ministeeriumi poolt määratud Jõhvis resideeriv konsultant. Lasteaedade ja koolide jaoks ei muutu palju – õppe- ja kasvatustöö peab ikka suurepäraselt toimima.
Varem viis haridusasutuste järelevalvet läbi maavalitsus, septembrist teeb seda haridus- ja teadus­ministeeriumi poolt määratud Jõhvis resideeriv konsultant. Lasteaedade ja koolide jaoks ei muutu palju – õppe- ja kasvatustöö peab ikka suurepäraselt toimima. Foto: Meelis Meilbaum

Maavalitsuste tegevuse lõpetamise tõttu on koolialguskuu toonud olulise muutuse haridusasutuste järelevalvesse. Kui enne olid nende kohustused ja ülesanded maavalitsuste jälgida, siis uuest õppeaastast on inspekteerimine liikunud ministeeriumisse. Teravik suunatakse sinna, kus võivad tekkida või on tekkinud kitsaskohad.

Kui Lääne-Virumaa 34 kooli ja 18 lasteaia probleemidega tegeles maavalitsuses kümme aastat inspektor Maaja Valter, siis hääbuvate maavalitsuste valguses tehti pool aastat varem vangerdus. Septembrist nõustab, teavitab, lahendab probleeme ja tegeleb maakonna hariduseluga üldiselt Jõhvis Marianne Kivimurd-Tarelkina. 

Lääne-Viru maavalitsuse haridusosakonna juhataja Aivi Must rääkis, et nende järelevalve oli temaatiline ja kujunes lähtuvalt toimunud järelevalvetest või probleemidest. “Aastas tegime seitse-kaheksa järelevalvet, millele lisandusid igapäevased kaebused. Õppeaasta lõpus oli rahulolematus hinnetega, õppeaasta alguses koolidesse, klassidesse jaotamisega. Lisaks konfliktid, kus lastevanemad või õpetaja käisid juhtkonna tegevuse peale kaebamas,” kõneles Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles