Väike-Maarjas maadeldi Georg Lurichi mälestuseks

, maadlustreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksis Kattai.
Aleksis Kattai. Foto: Meelis Meilbaum

Kogu pühadeaegse nädalavahetuse kestsid Väike-Maarja spordihoones ägedad maadluslahingud: laupäeval selgitati Eesti kadettide meistrid kreeka-rooma maadluses, pühapäeval võisteldi 56. korda maadleja ja jõumehe Georg Lurichi mälestuseks.



Eesti kadettide meistrivõistlustelt jäi Lääne-Virumaale sedapuhku kolm meistrikulda, üks hõbe ja viis pronksi.

Kehakaalus kuni 54 kg võitis oma järjekordse meistritiitli Kadrina maadluspoiss Taaniel Piiskoppel, kes seljatas finaalis Aleksandr Artašovi Kolkjalt. Kehakaalus kuni 58 kg tuli meistriks Ivan Belikov Tapalt seljavõiduga tartlase Hindrek Käpa üle, kehakaalus kuni 63 kg võitis meistrikulla samuti Tapa esindaja Aleksis Kattai, kes seljatas finaalis Kevin Reinu Põlvast.

Kehakaalus kuni 42 kg jõudis finaali Väike-Maarja maadleja Jevgeni Hamidzanov, kes pidi seal aga kodupubliku kurvastuseks alla vanduma Maardu poisile Indrek Kivimaale ning leppima hõbemedaliga.

Pjedestaali kolmandale astmele tõusid kehakaalus kuni 46 kg Reijo Pajussaar (Kadrina), kuni 54 kg Arvi Freiberg (Tapa), kuni 63 kg Rauno Kuusemets (Väike-Maarja) ja Kevin Bau­mann (Kadrina) ning kuni 69 kg Jarko Visnapuu (Väike-Maarja).

Võistkondlikult oli kadettide tiitlivõistlustel 29 punktiga parim maadlusklubi Aberg, Tapa spordiklubi sai 18 punktiga kolmanda, Kadrina spordiklubi 17 punktiga neljanda ja Väike-Maarja RSK 15 punktiga seitsmenda koha.

Pühapäevasel Georg Lurichi mälestusvõitlusel pakkusid Eesti parimatele konkurentsi Leedu ja Läti koondislased. Siit ühtegi võidukarikat Lääne-Virumaale jätta ei õnnestunud. Kõige lähemale jõudis Taaniel Piiskoppel, kes kehakaalu kuni 55 kg finaalis kaotas ülinapilt Risto Teesaarele Tallinnast. Samas kehakaalus sai Tapa maadleja Ivan Belikov kolmanda koha.

Raskekaalus pani oma kindla paremuse maksma eksmaailmameister Heiki Nabi, pjedestaali madalamatele astmetele tõusid Tapa maadlejad Mihkel Allikmäe ja Roman Sviridov.

VÕITJAD

56. Georg Lurichi mälestusvõistlused maadluses, kehakaalude parimad:
• kuni 55 kg – Risto Teesaar (MK Nelson)
• kuni 66 kg – Edgaras Venckaitis (Leedu)
• kuni 74 kg - Valdemaras Venckaitis (Leedu)
• kuni 84 kg – Eerik Aps (MK Nelson)
• kuni 96 kg – Ardo Arusaar (MK Juhan)
• kuni 120 kg – Heiki Nabi (MK Juhan)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles